2019. júl 05.

Kampány az építőiparban

írta: egyedicsaba
Kampány az építőiparban

„Most fókuszban az építőipar – első a munkavégzés biztonsága” címmel kétéves országos munkabiztonsági kampányt hirdetett a Pénzügyminisztérium az Építési vállalkozók Országos Szövetségével együtt.

Bodó Sándor  - a PM foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára - kiemelte,  folyamatosan nő a magyar gazdaság teljesítménye, amelynek az építőipar az egyik húzóágazata. Ezt támasztja alá, hogy 2019. első negyedévében több mint 320 ezren dolgoztak ebben a szektorban, ami körülbelül 60 ezres növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy tavaly 915 munkabaleset történt az építőiparban, ebből 22 halálos kimenetelű volt, 7 pedig súlyos csonkulással végződött.

A 2019. év júniusában kétéves országos  kampány célja, hogy felhívja a figyelmet az építőiparra, mint munkavédelmi szempontból az egyik legveszélyesebb ágazatra, és növelje a szektorban tevékenykedő munkáltatók, munkavállalók, és szakemberek ismereteit.

A kampány nyitva áll bármely az építőiparban tevékenykedő munkáltató, munkavállaló, jelenlegi és jövőbeni építőipari, munkavédelmi, foglalkozás-egészségügyi szakember, szakmai szervezetek, szakszervezetek, munkavédelmi képviselők, oktatási és képzési intézmények, valamint a média útján a széles nyilvánosság előtt.

A kampánnyal kapcsolatos további információ: www.ommf.gov.hu

Rendkívül hasznos, gyakorlati tanácsadó füzet: http://www.ommf.gov.hu/letoltes.php?d_id=7874

 

 

Szólj hozzá